Пам'ятник The Bеаtles (Донецьк)

Ukraine / Donetska / Donetsk / Донецьк
 історичний шар  Додати категорію

Перший на території СНД пам'ятник «Бітлз» – британської рок-групи, яка внесла монументальний внесок у розвиток популярної музики, яка досягла безпрецедентної популярності. Встановлений у серпні 2006 року біля входу в студентський фастфуд «Ліверпуль». Виконаний з композитного матеріалу і помальованй під бронзу. Пам'ятник супроводжується музичним оформленням – біля нього звучали пісні «Бітлз».
Скульптурна група перенесена в фойє будівлі філармонії.

Манекени музикантів виконані харківським скульптором Володимиром Антиповим. Фігури приблизно двометрові і зображують музикантів під час концерту.

Учасники групи одягнуті в стилі 1963–1964 років, крім Джона Леннона, який зображений в окулярах, з зачіскою зразка 1967–1968 років. Джон Леннон стоїть з викинутою вперед рукою, закинувши гітару за спину – як у відеокліпі на пісню Hello Goodbye, коли він пародіював Елвіса Преслі. Рінго Старр сидить з нахилом в сторону, «у своєму стилі».

На бас-гітарі Пола Маккартні шість кілочків, хоча гітара чотириструнна і, відповідно, повинна мати чотири кілочки, а у Леннона на гітарі кілки і зовсім відсутні.
Міста поруч:
Координати:   48°0'42"N   37°48'16"E
Ця сторінка востаннє змінена 4 років тому