Duitse Observatie bunker 143 (Vlissingen) | De Tweede Wereldoorlog 1939-1945, militaire locatie / leger-..., interessante plaats

Netherlands / Zeeland / Vlissingen / Oranjedijk, .
 De Tweede Wereldoorlog 1939-1945, militaire locatie / leger-..., bunker, interessante plaats

Deze bunker is in een behoorlijk complete staat bewaard gebleven tijdens opgravingen en werken aan de zeedijk bij de Oranje Molen te Vlissingen.
De bunker ligt op een zeer historische locatie waar de geallieerden tijdens de bevrijding van Walcheren op het Molenstrandje en in het Slikhaventje zijn geland en is wellicht een van de eerste veroverde zware bunkers op Walcheren.
Deze bunker bezit nog al haar pantser deuren ( 3 stuks ) en gasdeuren ( 4 stuks inclusief een nooduitgangdeur. ) Tevens is er een buizenstelsel voor het aanzuigen en distribueren van verse lucht. Waarschijnlijk fungeerde deze bunker tijdens de tweede wereldoorlog als waarnemingspost.
De complete conditie van de bunker viel blijkbaar ook een aantal verzamelaars op, aangezien de bunker na het toegankelijk worden bijna dagelijks werd opengebroken, waarna enkele orginele uitrustingstukken werden ontvreemd. Sinds juni 2001 zijn vrijwilligers bezig om deze bunker binnenin, waar nodig is, te vernieuwen zodat hij ingericht kan worden als expositie ruimte en voor het publiek toegankelijk wordt.
bunkersite.com/locations/holland/zeeland/walcheren/see....
Nearby cities:
Coördinaten:   51°26'25"N   3°34'51"E
This article was last modified 9 jaren geleden