Societatea Nationala de Radiocomunicatii "Radiocom"- Releul radio-tv Husi (1968- releul vechi, 2012- releul nou)

Romania / Vaslui / Husi /
 telecomunicaţii  Adaugă categorii
 Încarcă o fotografie

A fost dat in folosinta in anul 1968, fiind dotat cu echipamente electronice produse la "Intreprinderea de de constructii si reparatii de echipamente pentru telecomunicatii ICRET” Bucuresti.
Acesta a transmis, pe cale radioelectronica terestra, postul TVR-1, in banda “VHF”, pe canalul E6, frecventa imagine 182,25 MHz, in standard analogic “PAL-D”. De asemenea se retransmit si posturile publice de radiodifuziune, in banda de unde ultrascurte.
In 1980 husenii aveau: 4972 abonamente la televiziune, 1931 abonamente la radio, si existau 350 difuzoare ("Aneta Slivneanu- Orasul Husi, cifre si fapte").
Din 1 iulie 1991 apartine de "Societatea de radiocomunicatii Radiocom".

In vara anului 2012 este construit un nou “releu” radio-tv la Husi, langa cel vechi .
Televiziunea digitala terestra, in standard “DVB-T2”, este disponibila pe teritoriul Romaniei incepand din data de 17 iunie 2015.
În cadrul etapei de tranziție la televiziunea digitală terestră, în standard DVB-T2, Radiocom a pus în funcțiune pe data de 21 octombrie 2016 în amplasamentul SNR Huși primul emițător multiplex digital free-to-air DVB-T2, în canalul 39 TV-UHF, (618 MHz), pentru municipiul Huși și zona limitrofă. La 1 iunie 2020 noul emitator este pus definitiv in functiune, facand parte din 228 de emitatoare din cadrul multiplexului national „MUX-1”. Judetul Vaslui este inclus in zona de alocare teritoriala „ROU-29”.
Ca urmare a tranzitiei de la televiziunea analogica terestra la televiziunea digitala terestra, fosta frecventa prin care s-a transmis, in mod analogic, postul TVR-1, in format analogic „PAL-D”, si-a incetat emisia la data de 1 mai 2018.
In prezent pachetul de programe de televiziune transmis, în standard digital terestru „DVB-T2”, de catre „releul” radio-tv Husi, cuprinde posturile TV ale Societății Române de Televiziune - TVR1, TVR2, TVR3 și TVR HD și 5 posturi TVR regionale (TVR Craiova, TVR Cluj, TVR Iași, TVR Târgu Mureș și TVR Timișoara).
Datorita vecinatatii cu Republica Moldova, telespectatorii din Husi pot receptiona, si mai multe posturi tv, in format digital terestru „DVB-T2”, astfel in total se pot receptiona, in Husi, cu o antena tv obisnuita, pana la 31 de posturi de televiziune.
Oraşe în apropiere:
Coordonate:   46°39'49"N   28°0'49"E
Acest articol a fost modificat ultima dată acum 3 ani