Zona industriala (Municipiul Huşi)

Romania / Vaslui / Husi / Municipiul Huşi
 Încarcă o fotografie

Constructia zonei industriale a orasului (din 1995- municipiu) se realizeaza intre anii 1974- 1980, când aici sunt construite 4 intreprinderi industriale de subordonare republicana: Fabrica de incaltaminte Husana, Fabrica Moldotext, Fabrica de conserve din legume si Filatura de bumbac.

La acestea se adauga si alte unitati mai mici: MAT-ul, ICIL-ul, Sectia lemn.

Tot aici sunt amplasate si unele unitati de gospodarire comunala si locativa, de transport, de prestari-servicii, agricole, etc: Statia de tratare a apei si de epurare a apelor uzate, fostul garaj al IJTL-ului, fostul garaj de marfa a ITA, un depozit de legume-fructe, o baza de receptie a cerealelor, fostul SMA, sediul fostului IAS, depozitul de achizitii produse agricole a cooperatiei de consum, etc.

De asemenea, aici sunt realizate si cateva blocuri, camine de nefamilisti, cantina Husana, cantina SMA.

In 1990 la întreprinderile de aici lucrau cca 10.000 de oameni.

Din pacate, dupa anii 1994-1997, unele intreprinderi de aici fie falimenteaza (fosta fabrica de conserve, fosta filatura de bumbac) fie isi reduc drastic activitatea (Moldotext, Husana).

Disparitia sau restrângerea activitatii acestor intreprinderi a fost principalul motiv al reducerii semnificative a populatiei din Husi.

Dupa 1990, aici mai apar unele intreprinderi mai mici: Tehnoutilaj, Enache-Morarit, Marsemar, Intersoc, etc.
Oraşe în apropiere:
Coordonate:   46°40'20"N   28°5'12"E
Acest articol a fost modificat ultima dată acum 7 ani