Парк-пам'ятка садово-паркового мистецтва «Цілющі джерела» (Терпіння)

Ukraine / Zaporizka / Terpinnya / Терпіння

Частина села Терпіння, що поблизу Мелітополя, знаходиться на височині 45 метрів над рівнем моря. Майже на самій її вершині з породи б'ють сім джерел з холодною і надзвичайно приємною на смак водою. Джерельна вода стікає між каменями в невелике природне озеро. Місцеві жителі стверджують, що ця вода має цілющі властивості із-за присутності іонів срібла.

Старожили розповідають, що до революції трохи нижче водойми був панський маєток багатого німця, а на виході з озера - водяний млин. На краю озера стояла церква, зруйнована за часів войовничого атеїзму.

На початку Великої Вітчизняної війни, коли через село Терпіння йшли відступаючі радянські війська, стався цікавий випадок: у парку біля джерел зупинився інфекційний госпіталь, переповнений дизентерійними хворими. Військові медики потім говорили місцевим жителям, що вода з джерела виявилася просто чудодійною - допомогла багатьом солдатам видужати. Війна завдала степовому оазису великих втрат: гітлерівці, відступаючи, спиляли на дрова п'ять тополь-велетнів, що росли біля озера і надавали навколишньому пейзажу кримського відтінку.

У середині 90-х років на пагорбі з'явилися ченці, які стали потихеньку упорядковувати джерела, дали їм імена святих, освячували їх раз на два-три місяці водосвятним молебнем. Вважається, що в джерелі Миколи Угодника і великомученика Пантелеймона тече "мертва вода", яка призупиняє розвиток захворювань, а у джерелі Пресвятої Богородиці вода м’яка, має присмак лугу - "жива вода", що сприяє лікуванню від психічних хвороб. Вода з джерел збирається в прозору купіль, куди ведуть східці. За допомогою біолокації мелітопольські вчені виявили дуже потужну енергетику даної води.


www.youtube.com/watch?v=7FPv_C8SOOE
Міста поруч:
Координати:   46°58'16"N   35°25'43"E
Ця сторінка востаннє змінена 4 років тому