Labyrint (Almere Hout)

Netherlands / Noord-Holland / Blaricum / Almere Hout
 Een foto toevoegen

Op 19 mei 2007 werd de eerste symbolische spa in de grond gestoken voor de aanleg van Labyrint, een nieuw onderdeel van Het Museumbos.
De opening werd verricht door wethouder Adri Duivesteijn. Labyrint, een ontwerp van Titia Frieling en Els Scholtes, is de meest recente inrichting van een 'zaal' in Het Museumbos en een nieuwe fase in de realisering ervan.
De vorm is een gestileerde kopie van het oerlabyrint dat in de uit Ierland afkomstige 'Hollywoodstone' gekrast is. Het is de oudste in Europa gevonden labyrintvorm en dateert uit 550 v. Chr. Labyrint vormt een concentrische wandelroute over een met bomen beplante dijk met een doorsnede van 100 x 100 meter. Voor het eerst wordt een uit bos en grond gevormd labyrint op een zo grote schaal vormgegeven. De realisatie is mogelijk dankzij het Prins Bernhard Cultuurfonds Flevoland. De geulen en dijken zijn inmiddels gegraven en opgeworpen. In het voorjaar van 2008 zijn de haagbeuken op de dijken geplant. Het is al mogelijk over de dijk de route te lopen.
Nearby cities:
Coördinaten:   52°19'37"N   5°16'52"E
This article was last modified 14 jaren geleden