Université Saint-Louis (Brussel (stad))

Belgium / Brussel / Brussels / Brussel (stad) / Kruidtuinlaan, 43
 Een foto toevoegen

De Université Saint-Louis - Bruxelles, tot 2013 bekend onder de naam Facultés universitaires Saint-Louis (FUSL), is een Franstalige katholieke universiteit in hartje Brussel.

Van oorsprong (1858) is het een opleidingsinstituut van de jezuïeten dat kandidaten voorbereidde op het toelatingsexamen filosofie aan de universiteit. Sedert 1929 werd het een kandidaturen-centrum voor de opleidingen in de rechten en de wijsbegeerte en letteren.

Na mei 1968 werden de meeste cursussen ontdubbeld in een Nederlandstalige en Franstalige sectie. In 1973 werd de Nederlandstalige afdeling verzelfstandigd als Universitaire Faculteiten Sint-Aloysius. Dit groeide later uit tot de Katholieke Universiteit Brussel. De K.U. Brussel ging evenwel later op in de HUB, waarvan de academische opleidingen nadien in de KU Leuven overgingen. De contacten tussen Saint-Louis en de KU Leuven blijven uitstekend, zodat er een intensieve taaluitwisseling bestaat die leidt naar tweetalig onderwijs voor vrijwel alle bachelor opleidingen die de universiteit organiseert.
Nearby cities:
Coördinaten:   50°51'12"N   4°21'40"E
This article was last modified 6 jaren geleden