Церква Успіння Пресвятої Богородиці (Костянтинів)

Ukraine / Sumska / Nedryhayliv / Костянтинів
 церква (християнський храм), споруда 1820-х років, Українська православна церква Московського патріархату (УПЦ МП)

Костянтинівська церква є однією з найвеличніших і найдавніших пам`яток історії, культури та архітектури не тільки нашого району, а й області. При проведенні робіт будівничі знайшли в алтарній частині на глибині близько 2 метрів табличку з написом, що храм стоїть з 1826 року.
На порозі свого 200-ліття завдяки добрим людям – видатним землякам - унікальна споруда дочекалась реставрації приміщення і відновлення в ній Богослужіння. Цей козацький храм, в якому хрестились, вінчались, з якого йшли на визвольні війни, на сьогодні ще в стадії відродження, ще багато що належить зробити, але все одно це місце намолене віками, щира молитва тут звучить віддавна.
Пречудесна акустика дає змогу Слову Божому летіти в кожен куточок приміщення, де б людина не стояла, і доходить до кожного серця. Освячений храм на честь Успіння Пресвятої Богородиці, тому недавня дата зібрала тут чимало небайдужих. 28 серпня відбулось храмове свято.
Службу Божу провели благочинний Недригайлівського і Липоводолинського районів Української православної церкви Київського патріархату отець Роман, настоятель Костянтинівського храму отець Валерій, а також священики з Курманів та Комишанки отець Іван та отець Володимир. На службі були присутні місцеві жителі та гості села. Серед прихожан можна було побачити Кулішівського сільського голову В.В.Акімова та керівника ТОВ „Лотуре-Агро” А.І.Куща.
Священики провели водосвятний молебень і завершилося святкове дійство урочистою хресною ходою навколо храму. З проповідями перед присутніми виступили отець Іван та отець Роман.
Міста поруч:
Координати:   50°50'54"N   33°47'59"E
Ця сторінка востаннє змінена 4 років тому