Fortul I "Chitila" (Bucureşti)

Romania / Ilfov / Chitila / Bucureşti
 fortificaţie  Adaugă categorii

Primul fort din centura de fortificatii din jurul Bucurestiului construita intre anii 1888-1900.
Tip I.
Armament: 3cupole duble cu tunuri de 15cm Montlucon si St Chamond md 1891, 2 cupole simple cu obusier de 21cm Montlucon md 1891, 5 turele cu eclipsa tip Gruson Md 1891 si 13 tunuri de flancare Gruson si Hotchkiss cal 53mm.
A fost dezarmat in 1916.
2013- Abandonat, accesibil.
Oraşe în apropiere:
Coordonate:   44°29'46"N   25°59'12"E

Comentarii

  • Nevizitabil in partea de vest; Zona intrarii principale si reduitul se pot vizita fara prea mari probleme.Nerecomandat a se incerca patrunderea spre varful reduitului(partea dinspre vest a fortului) datorita haitelor de caini.
  • ai fost tu de curand acolo? ca noi cand am fost nu era vizitabil!
  • Da , am ajuns si noi, poate fi vizitat, daca nu sunteti atenti nu o sa nimeriti intrarea. Cred ca este singurul la care avem acces si se poate vedea foarte bine forma si conceptul acestuia, este printre putinele unde nu s-a turnat pamant intre ziduri. Va ruze distractie placuta, amatorilor.
  • am fost de curand, sunt multe intrari ascunse de tufisuri. eu am intrat pe la o turela pe deasupra si am iesit undeva in spate la unitatea militara. sunt urme de la fostul depozit de sampanie Zarea, insa foarte multe legaturi sunt astupate si nu este acces chiar peste tot in el, dar este interesant de vizitat!
  • Cred ca te referi la fortul Chiajna. Chitila este in totalitate accesibil si spectaculos. Tot prin turela am intrat si eu in Chiajna.
  • great place
  • baieti ieri am fost si caini era un saptele meu latrand nu va intoarceti cu spatele la ei atat va zic in rest frumos loc daca ai lanterna esti ca acasa:X
  • Din pacate e tot mai plin de gunoaie... cu cat trece timpul, intrarea va fi blocata de gunoaiele pe care un Calin Ion binevoitor le arunca fara jena, polunad peisajul si nu numai...
  • Caut voluntari pentru salubrizarea fortului chitila si transformarea lui in ceva mult mai atractiv, eventual putin ajutor daca cineva e dispus sa aloce ceva fonduri pentru cesionarea lui si electrificare si transformare in muzeu, locatie de evenu\imente, teren de airsoft, bike loc de joaca, restauramt crama sau orice poate aduce un profit si o farama de viata in aceasta istorie de 130 ani. acesta si toate celelalte forturi si baterii intermediare. caut persoane dornice de aventura pentru explorarea a tuturor forturilor si bateriillor abandonate si care nu se afla in jurisdictia armatei si de ce nu chiar si acelea.
  • idem. da-mi de stire, pentru explorare si voluntariat oricand
  • https://www.facebook.com/pages/Fortul-Nr1-Chitila/789018121123068?fref=ts Deschis pentru oricine doreste sa adauge impresii, poze, filmulete si orice date care sa ajute la dezvoltarea lui.
  • Din pacate acest site nu permite postari repetate ale vizitatorilor asa ca de acum am facut cont si postez aici. Vreau sa ma apuc la fiecare sfarsit de saptamana de mers iar pentru inceput voi lua un fierastrau, o lopata o foarfeca de tuns vegetatia pentru a face lumina in zona de acces. Singurul impediment in aceasta perioada o reprezinta ploile zilnice torentiale dar cand acestea vor inceta se va putea duce o activitate mai intensa. pana atunci sper sa mai apara si alti interesati de proiect mai ales ca ar fi unul cu o greutate mare. In alte tari aceste forturi au fost transformate in locuri pline de viata si o sa caut niste link-uri cu ce au reusit belgieni sa faca cu aceleasi forturi construite de acelasi Alexis Henri Brialmont. Alex.
  • Sambata sau duminica in functie de starea vremii, macar sa nu ploua prea mult sa nu fie mocirla voi merge probabil in jurul orelor 11-12 ziua
  • Am mers la defrisat, am taiat din balariile si boscheti din fata intrari principale. E nevoie de munca sustinuta pentru asta. Cunostintele juridice imi permit in schimb sa nu imi iau amenda daca vreun militian zelos isi face aparitia intrebandu-ma ce caut acolo. Desi apartine orasului chitila e abandonat complet si e patrimoniul nostru al tuturor. Eu sunt unul din cei care nu vreau sa las acest obiectiv sa cada in mana vreunui primar care pentru o spaga e in stare sa cedeze terenul pentru nu stiu ce cartier rezidential. Sunt prea multe lucruri de valoare care cad prada acestor administratori ai localitatilor si oraselor pe care noi ii numim doar pentru "a le merge bine 4 ani". STOP vreau sa vad turisti straini acolo iar orasul chitila ca si altele din jurul Bucurestiului sa fie recunoscute prin turism si nu prin Dragonul rosu, cel mai amre centru de evaziune fiscala din Romania. Deci cine se baga in acest proiect? Dupa 1 August o sa organizez un drum pentru cine e interesat.
  • am facut o expeditie la fort acum 4 zile si multumita tie ca ai taiat vrejii magici de fasole din fata am reusit sa intram fara probleme. noi am fost 6, in seara asta ne intoarcem mai multi. un mic sfat: bata, o ranga mica sau orice alt obiect cu care va puteti apara insa NU prea lung deoarece nu il veti putea folosii in caz de doamne fereste. noi mergem doar pe intuneric, in inima fortului am dat de tot felul de candele (lasate acolo de relativ putin timp deoarece erau intr'o conditie perfecta) ceea ce poate indica ca se practica tot felul de ritualuri de tot soiu acolo , asa ca daca nu vreti sa va mangaie satan sau acolitii lui pe cur intrati pregatiti.
  • Am curatat aproape complet turnuletele, vreau sa ma ocup de intrare si nu de interior ca singur nu am cum,inaintez de afara spre innauntru. Daca cineva poate afla detalii despre cine se ocupa de el cu exactitate (primaria sau vreo terta firma) sa posteze si luam legatura cu el. Treaba fiecaruia ce ritualuri tine, pot taia si gaini atata timp cat gasim supa pe foc dupa cateva ore de munca. Tot asa vreau (dar singur nici nu visez) sa iau legatura cu o firma de salubrizare pentru a ne pune la dispozitie un container pentru deseuri pentru a incarca molozul care se afla in fata. problema e ca desi nu costa mult containerul costa X lei/zi asa ca as plati o avere sa incarc singur gunoiul. Tot din planurile mele e sa elimin pentru totdeauna acea balta care se creeaza la intrarea in fort, vad eu cum. Repet cine vrea sa ajute sa posteze aici si vedem cum ne vom intalni. daca suntem multi nu ne trebuie rangi ci greble, cazmale, lopeti, fierastraie. sunt bune pentru orice. Multumesc celor care cred ca sansa de a fi reabilitate macar exista.
  • Sambata 09.08.2014 Ora 10:00 intalnire pentru a merge la Fortul 1 Chitila, pentru cei interesati intalnirea va avea loc la METROU 1 Mai ( piata chibrit ).
  • Multumesc de apreciere, oricum rangile nu iti sunt de folos, am stat acolo 7 ore si nu au aparut discipoli de care vorbesti, recomand tuturor sa mergeti sa il vizitati, intrarea se face acum fara probleme, gaura mica din fereastra e acum libera, nu mai exista caramizi, fereastra e fereastra dupa planurile initiale. Cine are nevoie de ghid sa ma caute aici pentru grupuri organizate cu 2-3 zile inainte, momentan cautam sa depunem actele la primarie pentru intrarea acestuia in circuitul turistic, curatarea lui cu ajutorul unui ADP si defrisarea vegetatiei care incurca si a lemnelor uscate. Pentru voluntariat tinem legatura aici.
  • daca se mai organizeaza si anu asta ma bag si eu, doar sa fiu anuntat printr-un mail cu cateva zile inainte: littledevil56@gmail.com
  • https://www.facebook.com/pages/Fortul-Nr1-Chitila/789018121123068
  • mi se pare mie sau cei de la In Puii Mei au filmat scena cu florin salam aici?
  • Acest fort NU A FOST CONSTRUIT IN 1888-1900. Acesta-i un fals ! Iata si dovada: https://www.google.com/maps/d/viewer?hl=ru&authuser=0&mid=zaz8FqmuQjRQ.k_buCZnCm22Y Pe acest linc sunt peste 1350 de fortarete-stele de pe intreg glob pamintesc !!!! si ele nu-s toate Ele au fost construite dupa unul si acelasi plan arhitectural: Romania, Rusia, Africa de sud, Japonia, America Latina, Oceanul Pacific !!!!! Voi va inchipuiti ca cineva din Portughezi/Franceji sau Engleji sa construiasca FORTARETE-STELE in Japonia sau Africa ! Ei acolo au venit ca sa extraga resurse naturale si sa duca negot, dar nu sa construiasca si sa investeasca milioane de monede-aur in constructia unei fortificatii din piatra ! 2) Asa model de fortarete in jurul Bucurestiului sunt 32 de unitati. fortarete asemanatoare sunt si in jurul urmatoarelor orase: Przemysl,Warszawa,etc (Polonia), Kaliningrad (Rusia) , si altele - treceti pe acest linc si veti vedea ca in jurul unor orase sunt foarte multe marcaje . Acesta harta demonstreaza ca doar 200-300 in urma pe pamint a existat o singura cultura, care a construit toate aceste fortarete-stele dupa unul si acelasi plan arhitectural.
  • https://www.google.com/maps/d/viewer?hl=ru&authuser=0&mid=zaz8FqmuQjRQ.k_buCZnCm22Y
  • Calmeaza-te, maestre...
  • da mi de stire daca se misca ceva; cu 2 maini de ajutor pot sa contribui si eu
  • Arata toate comentariile
Acest articol a fost modificat ultima dată acum 11 ani