Bateria 17-18 (Bucureşti)

Romania / Ilfov / Chiajna / Bucureşti

Bateria Intermediara 17-18 (intre fortul 17 Domnesti si 18 Chiajana) din centura de fortificatii construita intre 1886 si 1900 la ordinul lui Carol I. In 1916 forturile erau deja depasite si au fost dezarmate, tunurile fiind folosite pe post de artilerie de camp impotriva trupelor germane si austro-ungare.
Oraşe în apropiere:
Coordonate:   44°26'1"N   25°57'56"E

Comentarii

  • Este Bateria Intermediara 17-18 (intre fortul 17 Domnesti si 18 Chiajana) din centura de fortificatii construita intre 1886 si 1900 la ordinul lui Carol I. In 1916 forturile erau deja depasite si au fost dezarmate, tunurile fiind folosite pe post de artilerie de camp impotriva trupelor germane si austro-ungare.
  • mai nou apartine domnului videanu, (sotiei lui daca ne luam dupa titularul din acte ) foarte bine pazit, nu se poate vizita (desi eu am reusit) ruinele fiind foarte bine mascate de impunatoarea cladire de birouri a firmei de marmura care-i apartine (TITANMAR)
  • Si eu am intrat... m-a si vazut un paznic din departare, dar n-a zis nimic. Posibil sa aibe prioritate zona cladirii de birouri... mult departata si separata prin gard de baterie. In orice caz, pentru cine se risca la baterii, trebuie sa va spun ca toate sunt in paragina si au aceeasi structura (nimic nou de vazut deci). Exceptie face bateria modernizata din Stefanesti, inaccesibila.
  • Trebuie sa te contrazic, sunt unele baterii sau forturi care nu au aceeasi structura, daca ai umbla mai mult prin ele ai observa asta. Pot spune ca am umblat aproape prin toate la care am avut acces si am incercat sa intram si in cele pazite mai putin bazele militare. Unele forturi au arhitectura unica si sunt cu adevarat imense.
  • Nu are treaba cladirea de birouri cu bateria, asadar nu intra in raza de actiune a paznicilor. E adevarat ca noul complex musca din fosta baterie, dar terenurile s-au impartit ciudat. Atentie daca va incumetati, sa aveti la voi o harta satelitara printata de pe Google Earth sau Wikimapia si eventual o busola. Detalii la mine pe blog (vezi profil).
Acest articol a fost modificat ultima dată acum 12 ani