S.A. "Sovtransavto-Chişinău" (Chişinău)

Moldova / Chisinau / Chişinău / Şos. Hânceşti, 142
 transportare  Adaugă categorii

1.Caracteristica întreprinderii.
1.1.Caracterstica generală.

Întreprinderea de transport "Sovtransavto", specializată pe traficuri auto internaţionale a fost fondată în anul 1968. Pîna la crearea acestei întreprinderi traficurile auto internaţionale se efectuau în volume mici şi în special între URSS şi ţările socialiste. Odată cu crearea "Sovtransavto", traficurile internaţionale au cunoscut o dezvilştare continuă: a crescut numărul şi volumul transportului, se lărgea nomenclatura mărfurilor transportate, se deshideau noi direcţii de transportare şi pe lîngă traficul de mărfuri a început să se dezvolte şi traficul de pasageri.
Firma "Sovtransavto" acceptă comenzi mari de transportare a înărcăturilor, asigură îndeplinirea la timp şi calitativ a lor. Pe piaţa europeană "Sovtransavto" colaborează cu peste de firme expeditoriale din Europa, Asia şi Orientul apropiat. Printre partenerii mai vechi se numără aşa firme ca Rotermund în Germania, firma Danzas-Germania; Gondrand în Franţa, Transworld Marin Agency în Belgia şi Olanda, firma GOT în Elveţia; Scan Carga în Danemarca, John Nurminen în Finlanda, ASG în Suedia, Zihni Group în Turcia, Rondini în Italia, Transways în Grecia.
Sovtransavto are la dispoziţie de expediere proprie în ţările Europei de Vest: Sovtransavto-Dentschland GmbH în Köln, Sovtransavto-Polonia în Varşovia, Sovtransavto-Bulgaria în Sofia, deasemenea este una din fondatorii a unor companii mixteşi a unor firme expeditoriale: Sovtrans-Service (Moscva (Rusia - Zichtensteien)), Desta/Moscova (Rusia -Austria), IUPS-Sovtransavto/Moscova (Rusia-Finlanda), Sovtransavto-Nurminen/Moscova (Rusia-Finlanda), Silk Road/Moscova (Rusia - Iran), Avtotent (Rusia Polonia), Belstaf Antverpen (Belgia Rusia), AFT AG/Wizna (Austria Rusia), şi companiile surori AFT - Ungaria/Budapesta, AFT-Slovacia/Bratislava
Comtect/Moscova (Rusia Marea Britanie) ş.a.
În plus pentru efectuarea operaţiunilor comerciale a fost creată Oficialul Comercial Sovtransavto-Moscova.
"Sovtransavto" este membru ale asociaţiei internaţionale a transportatorilor auto, care în 1974 a fost primită în Uniunea Internaţională a transportului auto ca membru cu drepturi depline. Pe lîngă aceaste în 1992 Sovtransavto a fost primită ca membru asociat în Federaţia Internaţională a Asociaţiilor Expeditoriale.
"Sovtransavto" posedă un parc modern de mijloace de transport în valoare de 3500 de automobile. Acestea sunt automobile produse de CSI şi de import cu tonajul de la 20 pîna la 30 tone şi volumul caroseriei de la 60 pîna la 103 m3, pentru transportarea diferitor tipuri de încărcăturş, carenecesită respectarea anumitor regimuritermice, containere, încărcăturilor de mare tonaj şi a gabaritelor. Din structura parcului remorcelor mai mult din jumătate din ele le constituie remorcele unor aşa renumite firme-producătoare din Europa ca: Mercedes Benz, Volvo, Iveco, DAF, Scania, Man, Renault. Din automobilele produse în CSI se utilizează automobilelor din Misk: Maz, care corensund cerinţelor pentru traficurile internaţionale. Mărcile predominate ale semiremorcelor de importsunt: Traylor, Trwolf, Kogel. Acest parc rulant satisface cerinţele impuse de transportările internaţionale din punct de vedere a siguranţei tehnice, asigurării păstrării încărcăturii transportate, ecologiei. Cu scopul de a menţine starea tehnică a parcului rulant de import, a fost create depozite de tip consignaţie pentru piesele de schimb a automobilelor "Mercede Benz", "Volvo", "Iveco" şi pentru semiremorci de import.
În iulie 1993 sovtransavto devine societate pe acţiuni de tip închis ca rezultat al transformării Cncernului Economic Străin. Fondatorii acestei companii sunt întreprinderile de frunte de transport, multe din care sunt societăţi pe acţiuni de tip deschis. Acestea sunt: S.A. "Sovtransavto-Expres" S.A. "Sovtransavto-Breansc", S.A. sovtransavto-expediţia", Vilmis Motor Transport enterprise nr.1, Internaţional Road Transport enerprise Sovavto-Bacu, Internaţional enterprise Sovtransavto Termez, Internaţional enterprise Sovtransavto Chişinău.
Întreprinderea de transport auto al traficului autointernaţional de stat "Sovtransavto-Chişinău" a fost creată în baza ordinului Ministerului Transportului auto a Federaţiei Ruse din 19.01.1981.
Ca fondatori sunt consideraţi:
1.Concernul comercial extern Sovtransavto care deţine 51 % din acţiuni ale capitalului statutar.
2.Comitetul de stat a federaţiei Ruse pentru dirijarea patrimoniului de stat care deţine 49% din acţiuni ale capitalului statutar.
Din decembrie 1994 odată cu cele 14 întreprinderi surori din noile state independente, Sovtransavto - Chişinău a devenit co-iniţiator a concernului comercial extern Sovtransavto, astăzi înregistrată ca societate pe acţiuini de tip închis Softransavto. Din decembrie1995 este înregistrată ca societate pe acţiuni de tip deschis Sovtransavto-Chişinău.
Întreprinderea reprezintă o persoană juridică independentă şi are conturi de plată, inclusiv cont valutar, în banca naţională a RM. Întreprinderea este membră a sociaţiei internaţionale a transportatorilor auto a Federaţiei Ruse şi a AITA RM. Întreprinderea se specializează pe traficuri auto internaţionale li expedierea încărcăturilor şi posedă (la 01.01.2000): 104 autotrenuri inclusiv 89 unităţi Mercedes Benz, 14 un. Iveco 260, 36 T, un automobil Maz 64229. Ea posedă staţii moderne de reparaţie pentru deservirea şi reparaţia mijloacelor de transport proprii, cît şi a parcului rulant de tranzit a sistemului Sovtransavto.
S.A. "Sovtransavto-Chişinău" efectuează astfel de tipuri de activităţi:
1.De bază:
?Serviciile în traficurile internaţionale de marfă.
?Serviciile de reparaţie şi deservire tehnică a mijloacelor de transport.
2.Auxiliare:
?Deservirea de transport expediţională.
?Export/import şi tranzit a mărfurilor în transportul auto.
?Serviciile de parcare a mijloacelor de transport.
?Serviciile a bazei de odihnă a S.A.
?Serviciile brigăzii de costrucţii.
?Serviciile parcului de gospodărie.
Oraşe în apropiere:
Coordonate:   46°59'36"N   28°47'6"E
Acest articol a fost modificat ultima dată acum 12 ani