Костянтинівська батарея (Севастополь)

Ukraine / Sevastopol / Севастополь
 тимчасова назва, історичне місце, Перша світова війна 1914-1918, фортифікація, artillery battery (en), цікаве місце, будова 19го століття, військовий музей, object of cultural heritage of regional importance (Russia) (en), Німецько-радянська війна

Костянтинівська батарея закривала вхід в Севастопольську бухту ворожим кораблям.
Побудована в 1840 р. біля входу в Севастопольську бухту для посилення оборони Севастополя та його порту. Кам'яна казематна батарея (94 гармати) стійко відбивала удари противника в період першої оборони Севастополя в 1854-1855 рр.. Було споруджено кілька подібних батарей (Михайлівська і Олександрівська). У червні 1942 р. в районі Костянтинівській батареї був створений один з опорних пунктів оборони Північної сторони. Протягом трьох діб 70 бійців відбивали атаки противника, забезпечуючи виведення останніх судів з Севастопольської бухти. Так що, батарея послужила ще і в роки Другої світової.
В даний час батарея втратила своє військове призначення, но кожен день рівно опівдні в місті чути звук гарматного пострілу, що провадиться за Костянтинівській батареї.
Міста поруч:
Координати:   44°37'36"N   33°30'44"E
Ця сторінка востаннє змінена 14 років тому