Bacău

Romania / Bacau /
 municipiu, desenează doar conturul, county seat (en)

Aşezare geografică a municipiului Bacău
În zona de Nord Est a judeţului Bacău, situat pe coordonatele de 46° şi 35' latitudine nordică şi 26° şi 55' longitudine estică.
La 302 km distanţă faţă de Bucureşti şi 400 km de portul Constanţa.
Distanţa faţă de principalele ţări vecine: 180 km faţă de Republica Moldova şi 210 km faţă de Ucraina.
La confluenţa râurilor Siret şi Bistriţa.

Informaţii generale despre municipiul Bacău
Este reşedinţa judeţului Bacău
Populaţia: 144,307(2011)
Suprafaţa: 41 km²
Infrastructura: Este străbătut de drumurile europene E85 (Grecia - Lituania) şi E574 (Bacău - Craiova), artere de circulaţie europene şi naţionale ce fac legătura cu Bucureştiul, cu nordul ţării, precum şi cu Transilvania.
Pe cale feroviară legăturile naţionale şi internaţionale se realizează prin reţeaua CFR. Pe cale aeriană, Bacăul dispune de un aeroport internaţional a cărui aerogară destinată transportul de marfă şi persoane, asigură curse regulate către diferite destinaţii naţionale şi europene.

Transport Public Local de călători - Trasee şi programe de circulaţie :
transportpublicbc.ro/trasee
www.csjbacau.ro/p_transport-regulat.html [ Informaţii privind transportul public judeţean regulat ]

Transportul public local de călători la nivelul municipiului Bacău este organizat sub formă de trasee care acoperă întreaga suprafaţă teritorial-administrativă a municipiului, conform proiectelor de traseu.

Primarul Municipiului Bacău - Romeo Stavarache [ PNL ] [ www.romeostavarache.ro ]

SITE: www.primariabacau.ro
www.primariabacau.ro/fisiere/userfiles/orar_transport_p...
www.primariabacau.ro/fisiere/userfiles/ghid_bacau.pdf
Cultură şi artă: www.primariabacau.ro/pagina/cultur-i-art
Bacăul virtual: www.bacau360.ro
Prezentare Bacău : www.csjbacau.ro/prezentare-bacau.html [Consiliul Judeţean Bacău]
Enciclopedie Mun. Bacău : enciclopediaromaniei.ro/wiki/Bac%C4%83u
Enciclopedie Jud. Bacău : enciclopediaromaniei.ro/wiki/Jude%C5%A3ul_Bac%C4%83u
ANRSC : www.anrsc.ro/index.php?option=com_content&view=article&... [ Autoritatea Naţională De Reglementare Pentru Serviciile Comunitare De Utilităţi Publice ]
News : www.inimabacaului.ro
www.deferlari.ro [ Defelări - Despre şi pentru Bacău: ştiri, geoinformaţii, fotografii, analize și comentarii. Totul la obiect. ]
www.posmediu.ro/bacau [ Organismul Intermediar POS Mediu Bacău - Regiunea 1 Nord Est îndeplineşte atribuţiile delegate de către Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Sectorial Mediu, prin Acordul de Delegare de Atribuţii, în scopul gestionării la nivel regional a proiectelor finanţate în cadrul POS Mediu din instrumentele structurale (Fondul European de Dezvoltare Regională, Fondul de Coeziune). ]
apmbc.anpm.ro [ Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor - Agenția Națională pentru Protecția Mediului Bacău ]
Oraşe în apropiere:
Coordonate:   46°33'50"N   26°54'32"E

Comentarii

  • FOARTE BINE!
  • Bacaul este al treilea oras ca marime din zona Moldovei (dupa Iasi si Galati). Din punct de vedere al unitatilor industriale, fata de 1990, situatia este mult mai rea! Marile uzine de altadata (Fabrica de avioane/Aerostar, Combinatul chimic, Fabrica Letea, Fabrica de suruburi, etc) fie nu mai exista, fie si-au redus mult activitatea! Cladiri vechi au mai ramas relativ putine, predominand constructiile noi si blocurile! In schimb cladirea garii a fost renovata (dar traficul feroviar de marfa este destul de scazut), exista o autogara moderna si un aeroport. Din punct de vedere edilitar, in special in timpul lui Dumitru Sechelariu, s-a realizat investitii importante. Transportul in comun urban se realizeaza cu autobuze noi ("Mercedes-Conecto"") si a existat si un proiect de introducere a troleibuzelor, din pacate abandonat!