Горішньоплавнівська міська рада

Ukraine / Poltavska / Komsomolsk /
 на мапі відображати тільки контур, адміністративна одиниця третього рівня, не відображати назву

Горішні Плавні - місто обласного підпорядкування в Полтавській області, на лівому березі Дніпра. Міськраді підпорядковані 7 прилеглих сіл.
Засновано 29 листопада 1960 як селище Комсомольськ-на-Дніпрі при будівництві гірничо-збагачувального комбінату на місці колишніх хуторів Горішні Плавні, Бурдеї, Пашки, Тищенки. Статус села з 1962 року. Місто з 1972 року, при цьому назву скоротили до нинішнього Комсомольськ. З 1977 року місто обласного підпорядкування. З травня 2016 р місто змінило назву на Горішні Плавні. Має залізничну станцію Золотнишине.

Населення міста з селами Дмитрівської сільради 54,5 тис.чол.

Містоутворююче підприємство - Полтавський ГЗК, також є підприємства машинобудування, хімічної, деревообробної, легкої, харчової промисловості, виробництва будівельних матеріалів.

«Дивно, історія раніше ніби-то навмисно обходила ці місця стороною. Зовсім поряд, але не тут була Полтавська битва. А через століття під вітами старих каштанів, у сусідньому Лубенському повіті сумувала Анна Керн, оспівана великим поетом. З'їздили навколишні шляхи Гоголь і Шевченко. Все відбувалося поряд, але не тут. Тут не було нічого: тільки пісок та дніпровські плавні. Багато чого вони можуть розповісти нам сьогодні»...www.komsomolsk.org.ua/index.php?do=static&page=%B2%F1%F...

Окремі групи громадян прагнуть перейменувати місто, чи то повернувши назву Комсомольськ-на-Дніпрі, чи назвавши його Дніпровськ, Наддніпрянськ, Борисфен або Християнськ. Проте ці проекти на різному рівні блокуються і поки що далекі від реалізації.
orthodoxy.org.ua/uk/za_rubejom/novini_po_temah/tserkva_...
Міста поруч:
Координати:   49°4'22"N   33°38'47"E
Ця сторінка востаннє змінена 5 років тому