Olemme vuoriamme (Ханкенди)

Azerbaijan / Xankendi / Ханкенди
 monumentti, mielenkiintoinen paikka, 1967_construction (en)

Olemme vuoriamme (arm. Մե՛նք ենք մեր սարերը, Menk’ enk’ mer sarerě), jota toisinaan kutsutaan sen ”vanhoihin kasvoihin” viitatessa nimellä Tatik Papik tai hellemmin ”Isoisä ja isoäiti” tai ”Ukki ja Mummi”, arm. Դեդո-Բաբո, Dedo-Babo on veistosmonumentti Stepanakertin ulkopuolella sijaitsevalla kukkulalla. Monumentti sijaitsee lyhyen ajomatkan päässä Stepanakertista sen sisääntuloväylän vieressä ja toimii sekä kaupungin ja koko kiistanalainen Artsakhin alue (Vuoristo-Karabah) symbolina. Avajaiset - 1. marraskuuta 1967. Kirjoittaja - Sarkis Baghdasaryan. Arkkitehti - Juri Hakobyan. Olemme vuoriamme - veistosta pidetään ikonisena muistomerkkinä, johon kuvatut vanhan miehen ja vanhan naisen kasvot edustavat Artsakhin tasavallan vuoristokansaa. Muistomerkki on osa armenialaista kulttuuriperintöä tasavallassa, jonka enemmistön (yli 95 %) muodostaa etnisesti armenialainen väestö. Veistos edustaa kahden vanhan karabahilaisen puolison päätä kansallisissa armenialaisissa päähineissä, jotka muistuttavat Ararat-vuoren kahta huippua; Paikallisen perinteen mukaan naisen kasvot peitetään huivilla tai huivilla. Valmistettu Armavirin punertavasta tufista. Patsaassa ei ole jalustaa, jonka kirjoittajan mukaan pitäisi luoda tunne, että hahmot olisivat syntyneet vuorista, kasvaneet vuoriksi ja tulleet sukulaisiksi. Kun Neuvostoliiton edustajat Bakusta tulivat muistomerkin avajaisiin Stepanakertissa, he kysyivät: "Eikö näillä hahmoilla ole jalkoja?" Taiteilija vastasi: "He ovat olemassa, ja he ovat juurtuneet syvälle maahansa." Azerbaidžanin viranomaiset yrittivät estää sen asentamisen.
Lähistöllä sijaitsevat kaupungit:
Koordinaatit:   39°50'13"N   46°46'11"E

Kommentit

  • Muistomerkki rakennettiin vuonna 1967 Azerbaidžanin SSR:n varoilla. Monumentin avajaiset ajoitettiin Karabahin kuuluisimman satavuotiaan Shirin Hasanovin 150-vuotisjuhlaan, joka syntyi vuonna 1817 Karabahin khanaatissa. Näinä vuosina Karabahissa oli eniten yli 100-vuotiaita Neuvostoliitossa. Kuvanveistäjä Sarkis Baghdasaryan, syntynyt ja kasvanut Azerbaidžanissa. Arkkitehti Safi Garayev. Armenialaiset käyttivät monumenttia 90-luvulla vähäisen sosiaalisen vastuun omaavien naisten kokoontumispaikkana ja Karabahin miehityksen propagandana. Monumentti on arkkitehtoninen perintö Neuvostoliiton taiteen "modernismin" ajalta, jota ei pidä samaistaa entisiin armenialaisten miehitysjoukkojen kanssa.
  • Olemme vuoriamme (arm. Մե՛նք ենք մեր սարերը, Menk’ enk’ mer sarerě), jota toisinaan kutsutaan sen ”vanhoihin kasvoihin” viitatessa nimellä Tatik Papik tai hellemmin ”Isoisä ja isoäiti” tai ”Ukki ja Mummi”, arm. Դեդո-Բաբո, Dedo-Babo on veistosmonumentti Stepanakertin ulkopuolella sijaitsevalla kukkulalla. Monumentti sijaitsee lyhyen ajomatkan päässä Stepanakertista sen sisääntuloväylän vieressä ja toimii sekä kaupungin ja koko kiistanalainen Artsakhin alue (Vuoristo-Karabah) symbolina. Avajaiset - 1. marraskuuta 1967. Kirjoittaja - Sarkis Baghdasaryan. Arkkitehti - Juri Hakobyan. Olemme vuoriamme - veistosta pidetään ikonisena muistomerkkinä, johon kuvatut vanhan miehen ja vanhan naisen kasvot edustavat Artsakhin tasavallan vuoristokansaa. Muistomerkki on osa armenialaista kulttuuriperintöä tasavallassa, jonka enemmistön (yli 95 %) muodostaa etnisesti armenialainen väestö. Veistos edustaa kahden vanhan karabahilaisen puolison päätä kansallisissa armenialaisissa päähineissä, jotka muistuttavat Ararat-vuoren kahta huippua; Paikallisen perinteen mukaan naisen kasvot peitetään huivilla tai huivilla. Valmistettu Armavirin punertavasta tufista. Patsaassa ei ole jalustaa, jonka kirjoittajan mukaan pitäisi luoda tunne, että hahmot olisivat syntyneet vuorista, kasvaneet vuoriksi ja tulleet sukulaisiksi. Kun Neuvostoliiton edustajat Bakusta tulivat muistomerkin avajaisiin Stepanakertissa, he kysyivät: "Eikö näillä hahmoilla ole jalkoja?" Taiteilija vastasi: "He ovat olemassa, ja he ovat juurtuneet syvälle maahansa." Azerbaidžanin viranomaiset yrittivät estää sen asentamisen.
  •  59 km
  •  111 km
  •  134 km
  •  155 km
  •  226 km
  •  229 km
  •  293 km
Array