Partea ramasa a ramurei scoase de cale ferata (Bucureşti)

Romania / Bukarest / Bucharest / Bucureşti
 Încarcă o fotografie

Oraşe în apropiere:
Coordonate:   44°26'58"N   26°3'49"E

Comentarii

  • Calea ferată de aici se continua până la depozitul de păcură al CET Grozăveşti, situat pe actualul amplasament al Carrefour Orhideea.
  • Completare pentru milea: dupa carfur aveaun pod peste dambovita care nu mai exista si se continua pe noua Strada Grozavesti pana la leu apoi prin Raoare, pe Trafic Greu(Progresului)pana se intersecta in capat la traficgreu cu linia ce venea la Gara Filaret. Harta ne-o arata clar. ;)
  • Da,dar linia de pe Soseaua Progresului se continua prin Ferentari pana la Gara Progresu.
  • ma da ce sunteti voi ma? nostalgici dupa o bucata de fier?
  • si n-ati auzit de Place Description?
  • Aceasta este ramasita a fostei cai ferate Bucuresti Nord- Panduri h.(unde se unea cu linia ce vine dinspre Bucuresti Vest- Bucuresti Cotroceni- Panduri h.)- Bucuresti Filaret, inaugurata in decembrie 1872. In 1969, portiunea de linie dintre CET Grozavesti- Panduri h. (ce trecea prin Gradina Botanica, traversa Soseaua Cotroceni si apoi Soseaua Panduri si Bulevardul Geniului) este desfiintata. Restul liniei ramane ca linie industriala, pentru deservirea: "Tutunul Romanesc", Fabricile de paine "Spicul" si "Plevna", si a CET-Grozavesti. In anii 1985-1987, cu ocazia sistematizarii raului Dambovita in interiorul Bucurestiului, vechiul pod de cale ferata este desfiintat, CET-Grozavesti ramanand fara cale ferata industriala. Dupa 1990, cand s-a construit Carefoor Orhideea, dar si ca urmare a desfiintarii fabricilor de paine "Spicul" si "Plevna", este desfiintata si portiunea de linie ferata industriala care trecea dincolo de intersectia Calea Giulesti/Calea Plevnei/Soseaua Orhideelor. A fost o greseala majora. Trebuia pastrata calea ferata industriala, pentru aducerea marfii cu trenul la Carfoor Orhideea, eliminandu-se astfel aglomeratia si poluarea generata de autocamioane in interiorul Bucurestiului.
  • Arata toate comentariile
Acest articol a fost modificat ultima dată acum 16 ani