Facultatea de Teologie Ortodoxă "Andrei Șaguna" ULBS - Academia Andreiană

Romania / Sibiu / Strada Mitropoliei, 20
 department of theology (en), 1914_construction (en)

www.ulbsibiu.ro/ro/facultati/facultatea-de-teologie/
Facultatea de Teologie Ortodoxă din Sibiu este cea mai veche instituţie de acest fel din ţară. Înfiinţată în 1786, ca Şcoală Teologică şi reorganizată în 1811 sub conducerea lui Gheorghe Lazăr, funcţionează neîntrerupt până astăzi. În perioada 1948 – 1990, sub numele de Institut Teologic de Grad Universitar, a fost una dintre cele două şcoli teologice ortodoxe de rang universitar din România care au pregătit pe slujitorii Bisericii Ortodoxe. Din 1991 este parte componentă a Universităţii Lucian Blaga Sibiu.
În prezent Facultatea funcţionează cu şase secţii, toate cu o durată de patru ani pentru cursurile de licenţă: Teologie Pastorală, Teologie Asistenţă Socială, Teologie Litere, Teologie Istorie, Teologie Patrimoniu, Teologie Muzică. Secţia de Teologie Pastorală pregăteşte în mod special viitori preoţi, cea de Asistenţă Socială asistente sociale şi asistenţi sociali, cea de Patrimoniu specialişti în patrimoniu bisericesc şi conservarea lui. Celelalte specializări profesori de religie şi alte discipline.
Facultatea se distinge în primul rând prin continuarea tradiţiilor Ortodoxiei transilvane, pe care le actualizează la nivelul exigenţelor societăţii contemporane. Al doilea punct de greutate îl reprezintă implicarea hotărâtă în efortul ecumenic contemporan, atât pe plan local cât şi pe plan general european.
Oraşe în apropiere:
Coordonate:   45°47'42"N   24°8'51"E
Acest articol a fost modificat ultima dată acum 6 ani