Cartierul "23 August" (Bucureşti)

Romania / Ilfov / Pantelimon / Bucureşti
 cartier, desenează doar conturul
 Încarcă o fotografie

Cartierul de resedinta al multor personaje importante din cultura si viata mondena romaneasca. Acest cartier se remarca prin calmul desavarsit al locuitorilor, ospitalitatea iesita din comuna si numeroasele distractii disponibile publicului larg. Este deservit de cel mai mare parc din Bucuresti ( Parcul Pantelimon ) care se leaga de Padurea Cernica. Contine 4 scoli generale (67,78,55,47) dar si doua gradinite plus un liceu ( Liceul Republica ). Este deservit de statiile de metrou Republica si Panetlimon. Autobuzele 100 si 101, si tramvaile 36 si 56. Numeroase amxi-taxi-uri fac legatura cu zonele importante ale orasului. Rams Business Park si Rams Business Center reprezinta princeipalele locatii pentru desfasurarea activitatilor corporative. La intersectia strazii Nicolae Rosu cu Soseaua Pantelimon se mai afla pe langa aceste cladiri de birouri si ansamblul rezidential Rams. Cartierul este deservit si de unul din cele mai mari supermarketuri din Bucuresti - Cora Pantelimon. Are legaturi directe catre autostrada A1 si Sos. Pantelimon.

-Limitat de:

-Soseaua Dudesti- Pantelimon, Soseaua Industriilor, Strada Confederatiei (la vest);
-Calea ferata industriala care deservea platforma "Republica- 23 August/Faur", in zona strazii Ghetu Anghel (la sud);
-Drum Intre Tarlale (la est);
-Soseaua Garii Catelu (la nord).
Oraşe în apropiere:
Coordonate:   44°25'46"N   26°12'13"E

Comentarii

  • Tot respectul pentru cine a facut descrierea cartierului, dar parcul Pantelimon nu este cel mai mare parc(mai sunt Herestrau,Tineretului,Titan...)si nu cred ca se poate lega de padurea Cernica(care se afla la vreo 8 km distanta).
  • frate ce tot zici de cartierul asta? e plin de cioroi nenorociti si uzine pe langa.de unde ai luat tu informatia asta?
  • cartierul asta kiar frumos dak il kun bn;)
  • eu mam nascut in acest cartier pe vremea lu ne nicu era o viata grea nu era curent pe strazi stateam la coada la buteli si la alimentarile ce erau pe vremea acea ...apropo sunt 3 scoli...47.78.55...eu nu am vazut de cand sunt nascut aceasta scoala cu nr 67 modificati si ...si interesativa de un cartier ca 23 cum este el in realtate...........
  • scoala 67 este pe str magnetului
  • Respect pt 23..respect pt cel ce a scris toate aceste informati..pretenas te as intreba ceva cunosti vre o zona fara cioroi dumneata...eu locuiesc aici si este adevarat cioroi sunt dar s au emangipat..respect pt toti cei care stiu sa aprecieze ceea ce are..just me
  • tigani sunt peste tot,cu exceptia zonelor foarte scumpe- primaverii cotroceni dorobanti herastrau,unde nu sunt decat cativa in vreo casa inca nereturnata adebaratilor propetari.
  • Sunt 4 scoli , 67 e de la complex spre republica . Habar nu ai de scolile din cartier :')) .
  • si eu m-am nascut in acest cartier... in ultimii 25 de ani a inflorit...oamenii au apa si canalizare, dar si gaze, care in alte cartiere de smecherasi nu exista, sunt strazi cu spatii verzi, flori si pomi, va invit (pe cei care nu ma cred!) sa vizitati cartierul primavara si vara, este o simfonie de flori si verdeata. Casele s-au modernizat, au crescut in verticala sau au fost renovate in pas cu zilele (dar si puterile financiare) ale timpurilor. Locuitorii din cartier au bunul simt, se saluta pe strada, isi fac curat in fata portilor si gunoiul lor menajer nu-l arunca pe geam cum fac "domnii si doamnele" de la blocurile din oras. Chiar daca nu mai locuiesc in acest cartier, cand imi vizitez parintii si socrii, ma napadesc amintiri frumoase... pe vremuri iarna faceam trenulete de sanii si ne plimbam pe toata str nicolae rosu, acum (in afara ca nu prea mai este sapada iarna :( ) nu se mai poate... este o circulatie ca la raliu.... Vara mergeam la scaldat in lacul Pantelimon (care era curat - dom'primar, cand te unesti cu cel de la Pantelimon sa-l curatati? pacat de parcul renovat), tot cartierul sunt o familie, in adevaratul sens - eu am rude pe multe strazi - si ca mine sunt multi. Cand eram copil nu avem familii de rromi pe strada, dar acum sunt si sunt oameni ca si noi, civilizati si respectosi, vecinii i-au determinat sa se schimbe. Tu, epeckson, sa vorbesti de cartirul tau sau de tine personal, nu de aceasta comunitate... IUBESC PE VECI CARTIERUL 23 AUGUST !!!
  • Mihai tu esti ală cu marco
  • A mai fost un liceu, la ICME, fostul29, dar l-au desfintat
  • Sc. 67 este vis-a-vis de liceul REPUBLCA,imediat dupa gradinita.
  • Arata toate comentariile
Acest articol a fost modificat ultima dată acum 10 luni