Wikimapia is a multilingual open-content collaborative map, where anyone can create place tags and share their knowledge.

proiect "Port Bucureşti-Glina"

Romania / Ilfov / Glina /
 lac, riverport (en)

Oraşe în apropiere:
Coordonate:   44°23'47"N   26°13'37"E

Comentarii

  • str8mihu (vizitator)
    poze cineva ?
  • pic20 (vizitator)
    Pana in anul 2000 portul trebuia sa fie functional proiectul canalului Dunare bucuresti a fost de vro 3 ori propus asfel: - la sfaritul sec. 19 inceputul sec 20 pana in Primul rasboi mondial ; ne find posibile finantele pt acesta cade - inperioada interbelica sub domnia lui Carol al-II-lea ; este oprit dincauza izbugniri celui de al II -lea rasboi mondial - lamsfarsitul anilor 70 pana in 1990 ; neste inceput canalul dar in 1990 sa considerat ca nu ar fi nevoie de el ; In toate cele 3 situati: - canalul urma ca sa transporte volum mare de marfa la un pret mai mic decat ar fi costat transportul pe cale rutiera si scurtand distanta inter Bucuresti si Constanta; - asigura apa necesara pt irigati in zonele pe unde trecea si prin constructia unui nr de hidrocentrale se putea imbunatati reteaua nationala energetica
  • blackmagic (vizitator)
    sincer, contrar afirmatiilor gurilor rele, consider ca Nicolae Ceausescu a fost un adevarat patriot ; pacat ca nu a apucat sa termine ce incepuse ; asta se intampla cand incerci sa scapi tara de datorii - daca nu intelegi cauta pe Google " ZEITGEIST ADDENDUM " acolo se explica perfect de ce suntem sclavi la propriu ;
  • FieldherpingRomania (vizitator)
    Gull-watching site
  • flovs
    Argesul urma sa fie amenajat pentru navigatie, pana la portul Bucuresti-1 Decembrie. Insa Dambovita nu as fi 100% sigur ca urma a fi amenajata pentru navigatie, din cauza pescajului mult prea mic pentru nave (fie ele chiar barje+impingatoare/remorchere).
  • elvetianul
    aici iese la suprafata si se amesteca cu raul Dambovita toata mizeria Bucurestiului
  • milea
    Aici urma sa fie un port pentru ambarcatiuni mici, de agrement. Portul comercial trebuia sa fie la 1 Decembrie (pe vremea aceea se numea 30 Decembrie).
  • Arata toate comentariile
Acest articol a fost modificat ultima dată acum 12 ani