Акваріум та Інститут Біології Південних Морів (Севастополь)

Ukraine / Sevastopol / Севастополь / просп. Нахімова, 2
 інститут, музей, наука, акваріум, океанаріум, цікаве місце, пам'ятка архітектури (історії), меморіальна дошка, object of cultural heritage of regional importance (Russia) (en)

Будинок Севастопольської біологічної станції, арх. Р.Р. Марфельд і А.М. Вейзен, 1898р.

У нижньому поверсі Інституту розміщується одна з найцікавіших туристичних атракцій Севастополя - Севастопольський морський Акваріум. Це один із найстаріших акваріумів в світі і єдиний морський акваріум на Україні, він заснований в 1897 році.

Акваріум - це своєрідний музей, який дає можливість заглянути в цікаве і складне життя царства нептуна. В в Акваріумі представлено неймовірну кількість видів тварин: це безхребетні, чорноморські і тропічні риби і рептилії, що завжди зачаровують погляд. У Акваріумі зібрана обширна колекція живих тропічних риб, що мешкають серед коралових рифів.

Це хижі мурени і чарівні рибки-клоуни, підступні крилатки і небезпечні риби-хірурги, розписні спінороги і живі справжні акули. Є в акваріумі і відомі прісноводі риби: знамениті пірані і їх близькі родічи - крупні нешкідливі чорні паку, хижі аравани, звані драконом Амазонки і незвичайної форми риби-ножі.

Але що справді унікально в Севастопольському Акваріумі- це колекція чорноморських риб- білуга, осетри, скат, морський кіт, ставрида, луфарь, султанка, смугастий окунь, камбали, річковий вугор та інші.

www.sevaquarium.com/about.php?language=rus


Інститут біології південних морів ім. О. О. Ковалевського НАН України створено в 1963 р. на базі Севастопольської біологічної станції, заснованої за ініціативою М. М. Міклухо-Маклая в 1871 р.

Основні напрями наукової діяльності Інституту:

- біорізноманіття екосистем Світового океану;
- комплексні дослідження структури і функціонування морських екосистем і їхніх компонентів;
- вивчення антропогенного впливу на морські екосистеми з метою створення наукових основ моніторингу і прогнозування їхнього стану;
- створення наукових основ біотехнології, раціональної експлуатації й охорони живих ресурсів моря;
- розробка нових інформаційних технологій і систем накопичення, обробки й аналізу даних, а також підвищення наукових знань у галузі біології та екології моря.

www.ibss.org.ua/
Міста поруч:
Координати:   44°37'0"N   33°31'20"E
  •  27 км
  •  345 км
  •  378 км
  •  383 км
  •  398 км
  •  407 км
  •  421 км
  •  439 км
  •  454 км
  •  565 км
Ця сторінка востаннє змінена 14 років тому