Bateria 3-4 (Bucureşti)

Romania / Ilfov / Otopeni / Bucureşti

Baterie intermediară din centura de fortificatii din jurul Bucurestiului construita intre anii 1888-1900.
Baterie Tip IV.
Armament:1 turela simpla cu tun de 15cm St Chamond md 1891, 2 cupole simple cu obusier de 21cm Montlucon md 1891, 3 turele cu eclipsa tip Gruson Md 1891 si 3 tunuri de flancare Gruson si Hotchkiss cal 53mm.

A fost dezarmat in 1916.
A fost baza militara pana in 1998.
Este total abandonat, in ciuda pancardelor de "Proprietate Privata".
Ocazional este folosit pe post de teren de exercitiu de catre fortele speciale. Majoritatea timpului este inundat.
Poate fi vizitat.
Oraşe în apropiere:
Coordonate:   44°32'25"N   26°5'57"E

Comentarii

  • Gresit.In anii 80 puteai sa il vizitezi linistit.Nici macar nu era pazit.In perioada aia am intrat inauntru.
  • Am vizitat-o pe 10 august 2013. Bateria este complet abantonată și pustie. Se poate intra direct de la șosea pe o cărare îngustă care coboară cam 100m și care foarte greu se distinge de pădurea din jur. De fapt eu am ratat-o și am intrat în hățișul care înconjoară complet bateria. Nu recomand. Am reușit să îl străbat după jumătate de oră timp în care am crezut că am înnebunit și că nu e nici o baterie acolo. Apoi m-am trezit brusc pe câmpul din spate lângă gardul unui depozit. M-am întors hotărât să găsesc baterie și după încă 15 min de luptă cu salcâmii plini de țepi și cu iarba înaltă până la brâu am dat nas în nas cu zidul bateriei. Șanțul din față este inundat dar apa are cam 30cm (e și secetă fiind august). Se poate intra și înauntru.
  • Mai multe poze aici: http://imgur.com/a/yu6lP#0
  • Acum trece traseul de ciclism Prima Evadare prin baterie. A fost curatat de gunoaie si de boscheti si s-a facut un pod de nuiele peste santul de aparare. Din pacate inca se mai arunca gunoaie si e greu de tinut ritmul cu cei care le arunca. Din primavara se va instala o camera video cu senzori in zona.
Acest articol a fost modificat ultima dată acum 11 ani