Rezervaţia forestieră Baltata

Bulgaria / Dobric / Balcik /
 pădure, baltă / mlaştină, wetland (en), parc natural, estuar

Baltata este de fapt ca o mlastina in padure cu toata flora si fauna specifica zonei. Baltata se afla in imediata vecinatate a statiunii Albena Bulgaria si asigura o diversitate la obiectivele turistice din zona pe langa Balchik, Cap Kaliakra, capitala maritima Varna, orasul Dobrici.
Flora rezervatiei este compusa din 263 specii de plante. In padure domina frasinul. 116 specii de plante medicinale se gasesc aici, 6 specii de lichene si 16 specii de ciuperci.
Fauna rezervatiei contine 337 specii de animale din care exista 16 specii de pesti. De la mamifere pana la reptile pot enumera vulpea, iepurele, veverita, sobolanul de apa, nutria, ariciul, cartita, liliacul, privighetoarea, ciocanitoarea, barza, specii de rate, cocorul, specii de broaste, broaste testoase, soparle, serpi, tritonul cu creasta, vipera.
Rezervația Națională Baltata, declarată prin Ordinul nr. 180 din 20 aprilie 1978 al Comitetului pentru Protecția Mediului din cadrul Consiliului de Miniștri, promulgat în numărul nr. 42/1978 a Monitorului de Stat.
Suprafață: 204,69 hectare.

bit.ly/2JFWQ1N
www.protectedplanet.net/11558
eunis.eea.europa.eu/sites/11558
audiotravelguide.ro/rezervatia-baltata-langa-albena-alb...
albena.bg/ro/rezervatie-naturala
www.impact-tour.eu/obekti/obekti-v-bulgaria/naturaltour...
Oraşe în apropiere:
Coordonate:   43°21'20"N   28°4'2"E
Acest articol a fost modificat ultima dată acum 1 an