Старий єврейський цвинтар (Севастополь)

Ukraine / Sevastopol / Севастополь / вул. Пожарова
 архітектура, єврейське кладовище, цікаве місце, на мапі відображати тільки контур, пам'ятник історії, object of cultural heritage of regional importance (Russia) (en)

Створений після Кримської війни і вперше нанесений на генеральний план Севастополя 1887 року. До Кримської війни єврейський (жидівський) цвинтар був на висоті Цукрова Голівка в районі Пересипу. Зруйновано в першу оборону міста і при будівництві залізниці. На некрополі знаходиться частина вулиці Охотської.
Найперше поховання, що збереглося на цвинтарі в районі вулиці Пожарова датується 1866 роком. Площа - 1,74 га. У ході обстеження виявлено 1772 могили. Уздовж центральної алеї розташовувалися склепи і синагога, зруйнована в роки Другої світової. Цвинтар, як і караїмський, сильно постраждав під час землетрусу 12 вересня 1927 року і сильної зливи 1 вересня 1928 року. Закритий 1 березня 1965, після цього єврейські поховання проводилися в північно-західній частині міського цвинтаря.
Є десять типів надгробків, епітафії російською, єврейською та двомовних. Останні поховання зроблені в 1971 році після офіційного закриття некрополя.
Міста поруч:
Координати:   44°36'3"N   33°30'11"E
Ця сторінка востаннє змінена 10 років тому