Храм рівноапостольного князя Володимира (Львів)

Ukraine / Lvivska / Lviv / Львів / вул. Природна, 8a
 церква (християнський храм), дерев'яне, споруда 2011 року

Зародження діяльності Центру студентського капеланства, який за завдання ставить собі душпастирську опіку студентської молоді м. Львова, дало поштовх будівництву студентських храмів. Після збудування та освячення студентського храму у Студмістечку Національного університету “Львівська політехніка”, на потребу студентської молоді Національного лісотехнічного університету України повстає храм рівноапостольного князя Володимира. Храм був побудований в 2011 році в пам’ять головного архітектора м. Львова Володимира Швеця. 28 липня 2011 року храм був освячений Високопреосвященнішим Архієпископом Львівським Кир Ігорем. Настоятелем храму був призначений капелан Національного лісотехнічного університету України о. Богдан Кулик. Покровителем храму обрали Київського князя Володимира Великого який як нам відомо охрестив Київську Русь. Саме в день Рівноапостольного Володимира Великого, князя Київського святкують храмовий празник. 26 січня 2014 року Митрополитом Львівським Кир Ігорем в храмі був посвячений іконостас.

Попри не тривалий час функціонування, храм Володимира за свою особливість був зауважений на найвищому рівні. 10 серпня 2012 року Міністерство регіонального розвитку будівництва та житлово-комунального господарства України нагородило храм Дипломом ІІ ступеня, як переможець конкурсу на кращі будинки і споруди, збудовані та прийняті в експлуатацію на території України в 2011 році у номінації “Культові споруди”.

Так як храм був збудований для забезпечення духовних потреб студентів, його розташування дуже добре цьому сприяє, оскільки він розташований за кілька метрів від гуртожитків Національного лісотехнічного університету України. Щодо самого душпастирського служіння, то кожного року 1 вересня служиться Божествена Літургія з нагоди початку навчального року, де збирається вся академічна спільнота Національного лісотехнічного університету України. При храмі діє релігієзнавчий гурток. Кожного вівторка і середи відбуваються богословські зустрічі зі студентами. Кожної п’ятниці відбувається молитовна зустріч спільноти “Марі в молитві”. Храм Володимира протягом цілого тижня є відчинений для молінь.
Міста поруч:
Координати:   49°49'35"N   24°0'18"E
Ця сторінка востаннє змінена 8 років тому