Muzeul etnografic Dragus (Drăguş)

Romania / Brasov / Victoria / Drăguş / Str. Principala

Casa traditionala din Dragus.
In constructie


www.youtube.com/watch?v=R9ozcP6BfFs

sursa:
adevarul.ro/locale/brasov/foto-dragus-satul-zmeilor-poa...

"Din această toamnă, la Drăguş se va deschide Muzeul Etnografic. Primăria a primit o finanţare europeană de 100.000 de euro pentru amenajarea unui muzeu în care să fie prezentate tradiţiile satului. „Muzeul va fi într-o casă de la 1800 care acum este reabilitată. Muzeul se va numi «Dimitrie Gusti», care este considerat un fiu spiritual al satului. Aici, turiştii vor putea vedea imagini şi documente vechi ale Drăguşului. În şură va fi un atelier de creaţie unde vizitatorii pot vedea obiceiurile satului. Vom aduce aici pe cojocarul satului, un potcovar, dar şi femei din sat care vor ţese şi vor picta pe sticlă. Turiştii vor putea învăţa obiceiurile noastre. Va fi şi o fermă unde copiii pot vedea animalele domestice“. "

sursa:
www.bunaziuafagaras.info/foto-nunta-traditionala-la-dra...

"O nuntă tradiţională în mod demonstrativ a avut loc sâmbătă, 3 octombrie 2015, în satul Drăguş. Tineri şi bătrâni s-au pregătit să le arate vizitatorilor cum se desfăşura pe vremuri un asemenea eveniment. Toţi nuntaşii au purtat costumele populare autentice, au participat la fiecare moment al nunţii şi au demonstrat că tradiţia primeşte respectul cuvenit."


sursa:
newsbv.ro/2015/10/04/foto-video-nunta-traditionala-la-d...

"Timpul pare că a încremenit, în acest weekend, la Drăguş, un sat din Ţara Făgăraşului, la câteva aruncături de băţ de mănăstirea brâncovenească de la Sâmbăta. Străzile s-au umplut de săteni, îmbrăcaţi în straie populare.
Este veselie mare în sat. Ficiorii călare dau vestea că este nuntă mare şi că toată suflarea este chemată să-i cinstească pe miri. Pregătirile încep încă de dimineaţă. Bătrânele din sat, cele care ştiu rostul unei asemenea sărbători, pun toate detaliile la punct."
Oraşe în apropiere:
Coordonate:   45°45'40"N   24°46'26"E
Acest articol a fost modificat ultima dată acum 8 ani