Залишки фундаменту (Львів)

Ukraine / Lvivska / Lviv / Львів
 руїни, на мапі відображати тільки контур

Ділянка з більш ніж двома десятками закинутих буроналивних свай.
Міста поруч:
Координати:   49°49'37"N   24°1'12"E

Коментарі

  • Раніше на цьому місці стояло кафе. А у Другу світову війну на цій ділянці німці хоронили своїх загиблих солдат, які помирали в німецькому госпіталі, що був розташований на території Академії Сухопутних військ. Орієнтовно в 2002-2004 рр. за ініціативи німецької сторони останки німецьких солдат було перепоховано на території Німеччини.
  • Тут був Зелений театр на 6000 місць, а забігайлівка була ближче до Гвардійської
  • Зелений театр був нижче і ближче до центральної алеї. А цей фундамент міг би витримати десять таких театрів. Дивимось фото.
  • А забігайлівка була трохи ближче до КПП Академії сухопутних військ. Тобто трохи південніше, там ще можна знайти невеликий понівечений фундамент. Перевірено особисто.
  • ще в 2004му почались розкопки того кладовища - для ексгумації німців. Масштаби площі вразили - по суті від вулиці Глінки до колишнього радянського військового музею на Лижвярській. Викопували німців навіть з клумб... Шкодую, що тоді не робив фото. Згодом земля осіла і сліди могил було видно ще впродовж 4 років. Зараз - де-не-де можна помітити розкладку цвинтаря. Я от тепер почав цікавитись історією того місця, і хто з яких частин там був похований - але в неті інфи практично немає. Як і карт того цвинтаря.
Ця сторінка востаннє змінена 8 років тому