Karamanoğlu İbrahim Bey Camii, İlk İnşaa Tarihi: 1252 (İçeriçumra)

Turkey / Konya / Cumra / İçeriçumra
 cami, mescit  Kategori ekle

En Eski Camii Olan Karamanoğlu İbrahim Bey Camii (Camii Kebir-büyük Cami)mimari İhtişamıyla Tarihe Işık Tutmaya Devam Ediyor.

Konya’nın Çumra ilçesinin en eski camisi olan Karamanoğlu İbrahim Bey Camii (Camii Kebir-Büyük Cami)mimari ihtişamıyla tarihe ışık tutmaya devam ediyor.

Çumra’nın İçeri Çumra kasabası Minarealtı Mahallesi üzerinde bulunan ve Miladi 1252 yılında yapıldığı kitabesinden anlaşılan cami, Çumra’nın bilinen en eski camii konumunda. Minaresi, çatısında bulunan ahşap kolonları, taştan yapılmış duvarları, hutbegahı, minberi ve mihrabıyla 750 yılı aşkın süredir tarihe yön vermeye devam ediyor.

İçeri Çumra Belediye Başkanı Mehmet Kınalı, “Beldemizde bulunan Büyük camiyi birkaç kez tadilattan geçirdik. Konya-Karaman yolu güzergahında bulunan bu cami ibadete açık ve aslına uygun şekilde hizmet vermeye devam ediyor.” dedi. Kınalı, Camii Kebir’in İçeri Çumra’ya Türklerin iskanının ne kadar eskiye dayandığını belgeleyen en canlı ve önemli örnek olduğunu belirtti. Cami İmam-Hatibi Mustafa Dokuzer ise estetik bakımından göze hoş gelen bir mimariye sahip olan Karamanoğlu İbrahim Bey Camii’ne vatandaşların da büyük rağbet gösterdiğini ifade etti.

www.istecumra.net/cumra/genel/en-eski-camii-karamanoglu...
Nearby cities:
Koordinatlar (Enlem ve Boylam):   37°34'49"N   32°39'34"E
This article was last modified 12 yıl önce