Cökxpôn Ambient Sátorkert - Sziget fesztivál (Budapest)

Hungary / Budapest / Budapest

"Ahol helyben távol vagy"
www.cokxponambient.hu

A Cökxpôn Ambient Társaság

A Cökxpôn Ambient Társaság fiatal művészek összefogásával 1999-ben jött létre azzal a céllal, hogy a különböző művészeti ágazatokban alkotó és kísérletező közösségi-spirituális művészeket támogassa. Hátterében a ZUM Kulturális Alapítványt felváltva, a SPIRIT Alapítvány - mely kulturális, környezetvédelmi és szociális feladatokat lát el -, valamint a Cökxpôn Kereskedelmi és Szolgáltató Betéti Társaság áll.

A szervezet célja együttműködésre késztetni minden alkotó-szervezetet, csoportot vagy annak tagjait, akik egy fenntartható, humánus közösség létrehozására, hosszú-távú partneri együttműködésre törekszenek. Feladata közös környezetvédelmi, képzőművészeti, zenei programok létrehozása, a már meglévő eseményekhez való csatlakozás segítése és a programokon résztvevő egymásra reflektálni képes kortárs alkotók és alkotó csoportok támogatása. Olyan projektek létrehozása, ahol a kortárs alkotók, a projektet megvalósító ill. csatlakozó résztvevők és a projekt közönsége egy közösségként működhet együtt.

Évente több alkalommal is megrendezésre kerül a Cökxpôn Ambient Fesztivál, ami a közösség összművészeti, multimédiás rendezvénye. Eddigi befogadó helyszínei a Trafó Kortárs Művészetek Háza, a Sziget Fesztivál (Cökxpôn Ambient Sátorkert), a Fonó Budai Zeneház, a Bárka Színház a Gödör Kulturális Központ, a Millenáris Park és az Almássy Téri Szabadidő Központ.

A művészeti csoport a Cökxpôn Ambient Műhely és Audio Stúdióban próbalehetőséget biztosít, zenei-anyagok elkészítését segíti, zene-, tánc-, életmód tanfolyamok, előadások helyszínét nyújtja.

2003-tól elindult a Cökxpôn Rádió a Tilos Rádióban, melynek célja a magyarországi és nemzetközi kortárs zeneszerzők, alkotóművészek munkásságának átfogó bemutatása és az aktuális programokról való informálás, heti rendszerességgel.

A Cökxpôn Ambient Szerviz a Társaság megrendelhető, utazó szolgáltatásai, sajátos enteriőrbe bujtatott találkahely, amely más-más formában járja az országot csatlakozva nagyobb fesztiválokhoz, rendezvényekhez (fesztiválok, partyk, konferenciák).

A Társaság tervezi megnyitni az összes projektjét átölelő Kulturális Központját a Cökxpôn Ambient Központot. A Központ találkozóhelye lesz a magyar és a nemzetközi kortárs művészeti irányzatok alkotóinak és közönségének, egy multikulturális éttermet, egy színháztermet, az Audio Stúdiót és a Társaság irodáját magába foglaló komplexum keretein belül.
Közeli városok:
Koordináták:   47°32'57"N   19°3'6"E
This article was last modified 16 évvel ezelőtt