Obârşia Lotrului

Romania / Hunedoara / Petrila /

Aici este locul de fapt, nu ăla spre est...


Staţiunea are o suprafaţă de 3 ha. la o altitudine de peste 1400 m, este popas de trecere între judeţele Vâlcea şi Hunedoara. Trebuie apreciat faptul că toate cele trei puncte turistice urmăresc acelaşi curs de apă, râul Lotru cât şi DN 7 A, care leagă localităţile Brezoi - Novaci şi Petroşani - Sebeş în extremitatea nord vestică a judeţului nostru în apropierea staţiunii Obârşia Lotrului. Acest obiectiv turistic poate oferi cu predilecţie în sezonul cald, iunie-septembrie, circa 100 locuri de cazare şi masă, pentru împătimiţii după aer curat, odihnă activă-drumeţii şi excursii în împrejurimi, având ca traseu izvoarele Lotrului (obârşia) - Lacul Gâlcescu, conturul lacului Vidra, noile puncte turistice de la Lotrioara şi Rânca. Pescarii îşi pot satisface hobby-ul, pescuind păstrăvi indigeni din apele lacurilor din împrejurimi, iar vânătorii întâlnesc animale şi păsări variate, potrivit biotopului specific zonei alpine.
Pentru atracţia şi particularităţile floristice şi peisagiste admirabile, s-au constituit şi câteva rezervaţii naturale în punctele Câlcescu, Miru-Bora şi Cristeşti.
Caracteristicile principale ale acestei staţiuni sunt: zonă montană, recomandată atât în sezonul rece cât şi în cel cald, cu un peisaj şi resurse naturale deosebite, aer puternic ozonat, bogat în ioni negativi şi esenţe volatile de brad.
Atracţii deosebite: pescuit de păstrăvi în râul Lotru, vânătoare în împrejurimi, vizitarea lacului glaciar Gîlcescu.

Este unul dintre polii frigului din Romania, statia ANM de aici inregistrind cu fiecare val de frig temperaturi sub -20 de grade C
Oraşe în apropiere:
Coordonate:   45°26'5"N   23°37'51"E

Comentarii

  • La Obarsia Lotrului exista un camping cu casute de lemn, o pensiune care arata binisor dar care nu gasiti locuri decat cu rezervare si un restaurant vechi care miroase ciudat. Merita sa mergi mai departe...
  • Am dormit si noi acolo.
  • E prea mult spus statiune... E un loc de popas si de camping. Drumul spre Petrosani devine forestier (chiar daca pe harti arata altfel).
  • pe anul 1988 am fost acolo era foarte frumos ,dar m-dat seama ca sa schimbat si se pare ca tot frumos a ramas
  • Daca se intampla sa va cazati in loc. Obarsia Lotrului, nu mergeti la Pensiunea Bradul! Acestei unitati de cazare ii trebuie retrase din margarete! Gazdele sunt oameni foarte moroconanosi, camerele sunt mizerabile, mirosuri insuportabile in bai! La restaurant sau mai bine sa-i spunem o cantina mizera, nu au nimic de mancare, doar carne de pui sau porc + mamaliga. Avand in vedere ca pensiunea era plina, la momentul in care ne-am cazat noi, nu aveau ce sa ne serveasca de mancare, nici macar o banala salata din rosii si castraveti! NIMIC! doar carne cu mult ulei ranced! Rusine proprietarilor care profita de faptul ca sunt localizati cel mai aproape de partia de ski si isi trateaza clientii cu dispret!
  • Idem. (o babeta morocanoasa te intampina cu zeflemea ) hai romania !
  • Despre Pensiunea Bradul: - da intr-adevar gazda este o doamna in varsta cam morocanoasa - dar dupa ce ajungi sa o cunosti poate fi o femeie chiar de treaba - mancarea a fost ok , chiar am mancat o ciorba incredibila acolo - camerele au fost curate , baia acceptabila. - terasa este foarte ok - localul interior lasa de dorit.
  • Arata toate comentariile
Acest articol a fost modificat ultima dată acum 9 ani