Centrul pentru copii şi tineri (Chişinău)

Moldova / Chisinau / Chişinău
 şcoală / gimnaziu / liceu, grădiniţă, copii

Proiectul prevede realizarea complexului de acţiuni orientate spre educarea şi formarea noii generaţii de copii şi tineri oferindu-le diferite oportunităţi pentru a-şi dezvolta abilităţile. Proiectul are cinci direcţii principale de activitate: pentru Copii – Grădiniţa şi Şcoala Catolică Primară; pentru Tineri – Casa pentru tinerii studenţi, Casa Familiei şi Terenul sportiv.

A. COPII
1. Grădiniţa pentru trei grupe de copii cu tot echipamentul prevăzut atât de legislaţia moldovenească, cât şi de criteriile UE.
2. Şcoala Catolică Primară. Spaţiul este destinat activităţilor educaţionale pentru copiii de vârstă şcolară primară după ce aceştia au trecut de la grădiniţă în primele clase de şcoală. Acelaşi spaţiu va fi utilizat pentru a organiza activităţi „după ore”, precum şi programe de educaţie religioasă. Acest spaţiu va include patru auditorii de dimensiuni medii (pentru douăzeci de persoane fiecare), o sală de baie cu două cabine pentru băieţi şi două pentru fete şi un oficiu pentru personal.

B. TINERI
Conform acordului dintre Episcopie şi Asociaţia austriacă Kolping Moldova, cea din urmă a acceptat să organizeze şi să gestioneze un Centru pentru Tineri care va include:
1. Casa pentru tinerii studenţi. Acest spaţiu este organizat în calitate cămin pentru studenţi având dormitoare (pentru şaisprezece – douăzeci şi opt persoane), o bucătărie comună mică şi o baie comună.
2. Casa Familiei. Acest spaţiu include o cameră de recepţie, două birouri, o sală de şedinţe, o bucătărie mică, o sală de gimnastică şi o baie. Aceasta mai include câteva camere pentru oaspeţi destinată pentru a-i găzdui pe binefăcătorii noştri şi, în dependenţă de posibilităţi, vrem să oferim, de asemenea, câteva camere pentru a fi utilizate ca „pensiune completă”.
3. În subsol, intenţionăm să creăm o sală de sport şi pentru expoziţii, precum şi pentru alte activităţi. Curtea va fi aranjată pentru a include o curte sportivă, o curte de jocuri pentru copii şi o mică parcare.
Oraşe în apropiere:
Coordonate:   47°2'17"N   28°45'50"E
Acest articol a fost modificat ultima dată acum 14 ani