Lankóci Szivattyútelep

Hungary / Tolna / Decs /

Az 1800-as évek második felében felerősödött az igény Szekszárd és Báta közötti árterületek vízmentesítésére, melyet a Szekszárd-bátai Társulat, ill. annak jogelődje irányított. A Duna áradásaival kapcsolatos védelemi létesítmények (csatornahálózatok, gátak, zsilipek, szivattyútelepek, stb.) folyamatosan épülnek. Az 1896-ban Bátán épült szivattyútelep „tehermentesítésére” vált szükségessé a Decs magasságában elhelyezkedő lankóci szivattyútelep. A lankóci szivattyútelep és a kapcsolódó védelmi művek 1916-26 között készülnek el.
A gépházba 2 db nagyméretű centrifugál szivattyú került beépítésre másodpercenként 1,6 és 2,4 m3 szállítási teljesítménnyel, melyek nyomócsövei 900 és 1200 mm-esek. A két nyomócsőből a víz egy 1500 mm átmérőjű közös csőbe került, ami a töltés alatt juttatta vissza a vizet.
A szivattyúk Ganz és Társa-Danubius Gépgyárban készültek.
A szivattyúkat 2 és egy 3 hengeres függőleges elhelyezkedésű, Sulzer rendszerű Diesel motor hajtotta közvetlen, merev tengelykapcsolattal 170 percenkénti fordulatszámmal. Sulzer-Diesel motorokhoz 2 db indítólevegő és 1 db befúvólevegő légtartály tartozott. A 80 báros sűrített levegőt kétfokozatú kompresszorok biztosította. A diesel motorok a budapesti Láng Gépgyár Rt-ben készültek.
Az épület, a gépek, berendezések ipartörténeti értékkel bíró emlékek.
Közeli városok:
Koordináták:   46°15'18"N   18°50'37"E
This article was last modified 14 évvel ezelőtt