Відділення зв'язку № 11 (Головпоштамт) (Севастополь) | історичне місце, пам'ятка архітектури (історії), споруда 1914 року, object of cultural heritage of regional importance (Russia) (en)

Ukraine / Sevastopol / Севастополь / вул. Велика Морська, 21
 історичне місце, пошта, пам'ятка архітектури (історії), споруда 1914 року, object of cultural heritage of regional importance (Russia) (en)

Будинок являє значний інтерес як одне з небагатьох, які збереглися в роки Великої Вітчизняної війни. Побудований в 1914 році за проектом архітектора Г. П. Долина. Будівля чотириповерхова, П-подібна в плані, споруджено у формах раціоналістичного модерну.
Головний вхід - з вулиці Велика Морська зміщений з центральної осі середнього ризаліти західного фасаду. Південно-західний кут будівлі завершений п'ятигранним еркером з фігурним завершенням. Внутрішня дворядна планування приміщень будівлі, спочатку задуманого для здачі в оренду поштово-телеграфного відомству, вельми раціональна.
У період оборони Севастополя 1941-1942 років в ньому знаходилася міська контора зв'язку, про що нагадує встановлена меморіальна дошка.

Поштовий індекс: 299011
Міста поруч:
Координати:   44°36'22"N   33°31'20"E
Ця сторінка востаннє змінена 4 років тому