Batık Vordonisi(Vordonos) Adaları

Turkey / Istanbul /
 su(lar), shoal, sandbar (en), ilginç yer
 Bir fotoğraf yükle

Büyük ve küçük Vordonisi(Vordonos) olmak üzere, iki küçük batık adadan oluşuyor. Yaklaşık 900 yıl önceki Bizans depreminde battıkları düşünülmektedir. Günümüzde, su yüzeyine kadar uzanan 2 çift kayalıktan ibaret olup, en kuzeyde ve en güneyde olan kayalar üzerinde çakar bulunmaktadır. Batık adalar üzerinde yapılan çalışmalarla, Vordonisi Manastırı gibi tarihi kalıntılar ortaya çıkarılmıştır.

Su yüzeyine kadar ulaşan kayalıklar açık havada ve dalgasız denizde sahilden çıplak gözle görülebilirler. Kayalıklar üzerinde dinlenen martı sürülerine de denk gelmeniz olasıdır.

Bölgeye aşina olmayan tekneler için batma tehlikesi yaratmaktalar. Bu yüzden yerlerinin bilinmesi önem arz etmektedir.

Mükerrer silme girişimleri üzerine :
*** Bu adalar su yüzeyinde görülebilirler ve hatta üzerlerinde deniz çakarı bulunmaktadır. Maalesef bilinmeyen bir sebeple görüntüleri Google Uydu görüntülerinden sildirilmiştir! Bu, var olmadıklarını göstermez. Bilgi paylaşım özgürlüğüne engel olmak isteyenlerin suç ortağı olmayın!
*** These sunken islands are visible on water surface and even have flasher lights on them. Their photos are erased from Google Satellite images! They exist!
Nearby cities:
Koordinatlar (Enlem ve Boylam):   40°55'33"N   29°5'32"E

Yorumlar

  • Adaların sınırları işaretlenirken, uydu görüntüsünde kayalıkların yeri seçilebiliyordu. İşaretleme sonrası uydu görüntüsünden çıkarıldılar!
  • Poligon düzenlemesi ve yardımları için ArnoutSteenhoek'a teşekkür ediyoruz.
  • İlginç bir haber. İlk defa duydum
  • işe yarar bir bilgi girilmediği için üstteki yorumların hepsine olumsuz puan verdim.
This article was last modified 8 yıl önce