Ресторан-салон «Канапа» (Київ)

Ukraine / Kyyiv / Kiev / Київ / Андріївський узвіз, 19а
 ресторан, цікаве місце

Двоповерховий дерев'яний житловий будинок, що виходить на червону лінію забудови Андріївського узвозу, є частиною садиби кінця ХІХ ст. (разом із двоповерховим флігелем у глибині подвір'я). Розташування будівель на одному з мальовничих поворотів узвозу, оригінальність пластичного виррішення надає садибі значення архітектурного акценту в ансамблі забудови. На початку ХХ ст. садиба належала дворянці М. Чигиринцевій. 1982 року проведена реставрація з відновленням втрачених елементів різблення.

Чоловий будинок - яскравий приклад нового напряму в архітектурі кінця ХІХ ст., пов'язаного із використанням декоративних мотивів російської народної архітектури.

Будинок - двоповерховий, дерев'яний, обшитий дошками, на високому цегляному цоколі. Прямокутний у плані, витягнутий у глибину подвір'я. Головний фасад з високим дерев'яниим ґанком і балконом над ним, увінчаний трикутним фронтоном. Його пластику визначають пропилювальне різьблення по дереву, що оздоблює вікна, карнизи, фронтон, піддашшя ґанку.

Пам'ятка — рідкісний зразок дерев'яної житлової забудови Києва кін. ХІХ ст.

Нині садибу займає ресторан-салон "Канапа".

т. +380(44) 425-45-48
Електронна пошта: manager@kanapa-restaurant.kiev.ua
Вебсайт: kanapa-restaurant.kiev.ua
______________
Цей заклад – єдиний у своєму роді не тільки в Україні, але й у світі. Знайти ресторан, який здивує вишуканими стравами молекулярної кухні, звичайно, не проблема. Але щоб українські дореволюційні рецепти з’єднувалися з такими новаціями кулінарії! Де ще спробуєш їстівну свічку з вершкового масла, чорні вареники із судаком, копченим салом і хрусткою кропивою, котлету по-київськи з фазана і солодке яйце з пташиного молока?
До розробки концепції закладу «доклав руку» відомий український музикант Олег Скрипка. Сама будівля ресторану – дерев’яна будівля 19 століття. Всередині знаходиться автентичний ткацький верстат.

www.facebook.com/photo?fbid=614923386623043&set=gm.... - Фото 1977 р.
Міста поруч:
Координати:   50°27'35"N   30°30'59"E

Коментарі

  • Опис наведено за виданням: Звід пам'яток історії та культури України. Київ: Кн. 1, ч. 1 / ред. П. Тронько та ін. - К.: Голов. ред. Зводу пам'яток історії та культури при вид-ві "Українська енциклопедія" ім. М. П. Бажана, 1999. - С. 169.
Ця сторінка востаннє змінена 3 років тому