Пальмирівка

Ukraine / Dnipropetrovska / Pyatykhatky /

Пальмирівка — село в П'ятихатському районі Дніпропетровської області України. Населення — 514 мешканців. Село розташоване на півночі П’ятихатського району Дніпропетровської області, у степовій зоні України. Географічно воно лежить на досить цікавому місці, а саме - на перетині шляхів, що пролягли по найдовшій широті зі сходу на захід та по найдовшій довготі з півночі на південь через всю Україну: 48 градусів 30 хвилин північної широти 33 градуси 45 хвилин східної довготи. Село Пальмирівка розташоване на одному з витоків річки Комісарівка, нижче за течією на відстані 0.5 км розташоване село Нововасилівка. Річка в цьому місці звивиста, часто пересихає, на ній зроблені кілька ставків. Село має три штучних ставки: Середній, Ливинівський та Василівський (місцеві назви).

На північних околицях селa навесні 1648 року розпочалася Жовтоводська битва, хочa сaме село було зaсновaне нa століття пізніше. Приблизнa дата заснування Пaльмирівки - кінець XVIII століття - початок XIX століття. Населення переважно утворене переселенцями з тодішньої Чернігівської губернії Російської Імперії.

Відповідно до результатів останнього перепису населення 2001 року, для більшості мешканців рідною є українська мова (92,02%), також є російськомовна меншина (5,25%), і для невеликого відсотку мешканців рідною є вірменська мова (1,17%).

Село має загальноосвітню школу І-ІІ ст., фельдшерсько-акушерський пункт, аптеку, поштове відділення, дитячий садочок, кілька середніх та малих фермерських господарств, два універсальних магазини, шинок, палац культури з концертною зaлою, бібліотеку. Неподалік школи в центрі села знаходиться шкільний парк - популярна зона відпочинку місцевих мешканців. Розвинута житлово-комунальна сфера, зокрема населений пункт має централізований водогін з цілодобовим постачанням води, наявна повна газифікація всіх вулиць. Кількість домогосподарств - 173. Більшість населення зайнята у приватних фермерських господарствах та торгівлі.
Міста поруч:
Координати:   48°30'33"N   33°39'28"E
Ця сторінка востаннє змінена 9 років тому