Parcul Luigi Cazzavillan (Bucureşti)

Romania / Bukarest / Bucharest / Bucureşti / Str. Temisana

Situat in inima Bucurestilor, la intersectia strazilor Transilvania cu Luigi Cazzavillan.
In centrul scuarului se afla monumentul „Fantana Luigi Cazzavillan“, cu bustul lui Cazzavillan.
antana a fost construita in 1905 de sculptorul Filip Marin (1865-1928), profesor la Scoala de Arte Frumoase din Bucuresti, autor a numeroase opere de valoare, apreciate in epoca: bustul lui Gheorghe Duca, Cugetare, Durerea, Eminescu, Homer, Nud etc.
Scuarul a avut configuratie in maniera italiana, cu trasee geometrice, cu alei circulare si accese pe diagonala, strajuite de arbori columnari. Intreg ansamblul, impreuna cu fronturile cladirilor din jur, este reprezentativ pentru Bucurestii inceputului de secol.
Luigi Cazzavillan (1852-1903), personalitate europeana, voluntar in armata lui Garibaldi, in armata franceza si in Legiunea italiana, ajunge in 1877 in Romania, in calitate de corespondent de razboi, scriind pentru ziare italiene.
S-a stabilit in Romania, fiind un timp profesor de limba italiana la liceele „Sfantul Sava“ si „Matei Basarab“ din Bucuresti, fondatorul Scolii italiene. A continuat activitatea ziaristica si editeaza, in 1880, ziarele „Fratia romano-italiana“ si „Tezaurul familiei“. In 1884 fondeaza ziarul „Universul“ cu mare renume si tiraj in epoca, prototipul cotidianului modern, neangajat politic in timpul vietii lui Cazzavillan.
Oraşe în apropiere:
Coordonate:   44°26'32"N   26°5'11"E

Comentarii

  • poza de la www.orasul.ro
  • Poza este superba !!
Acest articol a fost modificat ultima dată acum 3 ani