Petra (Mallorca)

Spain / Balears / Petra / Ma 19
 municipi, dibuixar només les fronteres
 Puja una foto

Petra és una vila i municipi del Pla de Mallorca, que confronta amb Vilafranca de Bonany, Sant Joan, Sineu, Ariany, Santa Margalida, Artà, Sant Llorenç des Cardassar i Manacor.
En els darrers temps de domini musulmà va formar part del districte de Yiynau-Bitra, després de la conquesta va quedar integrat dins la part reial, la qual el rei repartí entre el seus cavallers, sent-ne el gran beneficiari Pere de Portugal. Petra fou propietat dels cavallers de les famílies Burgues, Sant Joan, Sant Martí, Desbach i Sureda.

Al 1248 segons la butlla d'Innocenci IV existia una església dedicada a Sant Pere.

Al 1300 es crea una pobla reial segons les ordinacions de Jaume II de Mallorca.

Durant els segles XVI i XVII, Petra era una localitat de les més puixants de Mallorca quant a nombre d'habitants i a producció agrícola, principalment cerealista. És en aquest període que es duen a terme les obres dels dos edificis més rellevants del poble, l'Església de Sant Pere d'estil gòtic i el Convent de Sant Bernadí d'estil renaixentista. A partir del segle XVIII Petra hagué de suportar llargues temporades d'epidèmies i de sequeres que minvaven la població i les collites.
Nearby cities:
Coordenades:   39°38'16"N   3°9'25"E
This article was last modified Fa 2 anys