Fostul depou de tramvai din Chişinău (acum atelier mecanic de reparaţii al RTEC) (Chişinău)

Moldova / Chisinau / Chişinău / Str. Mitropolitul Dosoftei, 138

Primele 4 imagini sânt fotografiate dinspre strada Columna iar ultimele 3 dinspre strada Mitropolit Dosoftei. În imaginea a 2 şi a 3 este depoul avariat în iulie 1941.


www.youtube.com/watch?v=_SMvDgnRC48&feature=player_embe...

www.monument.sit.md/mitropolit-dosoftei/138/

Din 1889-1913 era tramvai cu cai,din 1913-1961 tramvai electric.
Organizarea circulaţiei cu tramvaiul tras de cai, în Chişinău a fost realizată de o Societate Anonimă din Belgia. Proiectele clădirilor complexului de întreţinere şi reparaţie a vagonetelor şi a mecanismelor au fost aprobate în 1912 la Sankt-Petersburg. În 1913 s-a început construcţia depoului, pe loc viran la marginea de atunci a oraşului, la staţia terminus a liniilor tramvaiului.
Depoul era alcătuit din 7 edificii: Hangarul pentru vagonete. Era într-un singur etaj, cu intrarea de pe strada Columna şi de la colţ cu strada Lăpuşneanu; Grajdul pentru cai cu şura pentru furaje; Magazia principală cu cantina pentru lucrători şi cu o sală pentru odihnă; Magazia pentru uleiul tehnic şi articole de metal; Clădirea cu atelierele de bobinaj şi mecanic, cu tâmplăria şi vopsitoria; Casa de locuit cu apartamentul administratorului şi cu birourile de conducere, Ghereta pentru paznic; Şura pentru instrumente; Depozitul pentru scări; Uscătoria pentru nisip; WC.

oldchisinau.com/tramway/oldtram/index.php?list=&page=al...
Oraşe în apropiere:
Coordonate:   47°2'6"N   28°49'19"E
Acest articol a fost modificat ultima dată acum 11 ani